Reklama
 
Blog | František Marčík

O Babišově hnízdě, drahotě másla a chcíplém psu křesťanských demokratů

Tři noticky z závažným věcem dneška:

Reklama
Andrej Babiš má údajně pravdu v tom, že je hrozné, že o osudu této země má rozhodnout pouhých 50 miliónů, píše Ján Simkanič. Občas není zbytí, zejména, když si někdo idealizuje soudnost veřejného mínění válcovaného médii vlastněnými tím, koho veřejnost soudí. Kolik peněz do Čapího hnízda údajně nalila Babišova rodina je vedlejší. 50 miliónů z rozpočtu EU jsou sice oproti jedné miliardě drobné, ale víme u všech čápů klapatých odkud se ta miliarda vzala? Připomeňme, že slavný lotr a mafián Al Capone nešel za katr kvůli několika desítkám vražd, jež měl na svědomí. Dostali ho za krácení daně, odsouzen byl na jedenáct let. Nakonec si odbručel sedm a byl pro mizerný zdravotní stav předčasně propuštěn na svobodu.
Za současnou drahotu másla může samozřejmě symbol zemědělské korupce Agrofert. Vždyť zástupci ANOfertu v EU nevybojovali zpět svaté právo Čechů nazývat pomazánkovou bílou hmotu opět máslem. Že se to nepodařilo ani přeslavnému bijci s vyluxovaným mozkem Petr Mach, ještě donedávna předákovi Strany skopových ovčanů, jaksi nepřekvapuje. A to na to přitom měl 14 dobře placených asistentů.
Ministr zemědělství Marian Jurečka pochází z hanáckého malozemědělského rodu. Patrně proto jako jediný z celé EU spolu se Slovenskem odmítá novou zemědělskou dotační politiku, která by měla zamezit dotovat velké agrární podniky, jaké u nás představuje Agrofert či Agrární komora, a nasměrovat veškeré dotace do malých rodinných farem. To by v tom byl zakopaný pes, abychom si u všech rohatejch brzy jako už tolikrát z úst pana ministra nevyslechli pravý opak toho, co sám činí. Totiž že ve skutečnosti přeci pomáhá malým farmářům.
Tož takto si mi tady v Čechii žijeme a hnijeme. Český pašalík opět pupkem světa.